Translate

Monday 14 November 2011

And somehow you made me smile

Avea un nume atat de simplu incat i se parea ca joaca teatru de fiecare data cand il rostea.Si era cald si parea a veni de pe taramuri insorite sarutate de ploaie si binecuvantate de zei.Si il astepta cum nu-si amintea sa mai fi asteptat pe cineva de mult timp...pentru cei ce credeu ca o cunosc (deja-vu) e clar ca nu a avut niciodata virtutea rabdarii , iar pentru putinii care o cunosteau era clar ca asta avea sa fie blestemul ei.
Se indragostise de un copil: blond, frumos, cu buze carnoase si ochi albastrii.Ochi cum putini au; ochi in care te afunzi pana in adancuri si din care te elibereaza numai scanteile celor ce poseda "harul Duhului Sfant".Copil dracos cu privirea barbatilor virili care te invaluie si care te dezbraca si care neincetat te inrobeste pe tine si-l face pe el stapan.Ochi ageri si privire taioasa , care straluceu la vederea ei la fel cum stralucesc ochii vanatorului care-si vede prada dupa lungi si anevoioase ore de asteptari.
Dar Adam uita ceva...ea avea un nume atat de patrunzator incat suna a pacat venit de departe de pe taramuri barbare, aride si reci, uitate pana si de zeii pagani.Si nu stia ca ea il asteapta, si nu putea savura placerea nebuna a celui victorios.Si-si chinuia noptile cu veghi lungi sortite zeilor pagani si-unei lumi barbare in care ea era regina, iar el nu putea patrunde. Si intrebarile il chinuiau si pe el cum asteptarea o chinuia pe ea.
Caci si ea avea ochi adanci in care te ineci inghitit de ape, crezand ca luceferii blanzi te vor incalzi acolo in adancuri.Avea ochi cum putine aveau : ochi care minteau facandu-te sa crezi fara sa intrebi si fara sa te indoiesti, ochi intunecati si umbriti ce pareau a deschide o cale catre un suflet sincer.
Si zambet avea Eva; zambet pacatos si imbietor care indemna la pacat si indemna la priviri , zambet taios care reducea la tacere, zambet curat si sincer atunci cand il vedea pe Adam...
Nu se vor iubi niciodata Adam si Eva caci fiecare lupta pentru a-l avea pe celalat si niciunul din ei nu se va darui.
Dar cand se intalneu Adam si Eva erau scantei in privirile lor si foc se-aprindea intre buzele lor si insetati unul de altul incercau sa-l stinga aprinzandu-l si mai tare...
Se iubeau oare Adam si Eva?

No comments: