Translate

Tuesday 3 March 2009

XI

am ajuns acasa pe la ora 10, in mod ciudat mai trista decat eram atunci cand am plecat , dar mai imbatata de un parfum cunoscut de bvulgari-dark temptation.
am intrat in liniste si m-am oprit in usa cu un gust amar in gura , ascultand a suta oara un refren surd dintr-o melodie deja prea veche!
-nu e treaba ta ce fac io, da?! asa ca lasa-ma in pula mea in pace si vezi-ti de treaba ta!
-daniele , nu mai vorbi asa, daniele! ( avea aceiasi voce stinsa , bolnava care se chinuia degeaba sa nu planga)
-lasa-ma , fa, o data in pace!dac-o sa ma ia politia pentru ce fac iti promit io ca tu esti prima care afla!
-daniele.....
-nu mai plange!....(mult mai calm)hai mai, mama te rog eu nu mai plange!
n-am mai putut sa mai ascult a nu stiu cata oara aceleasi rugaminti si aceleasi iluzii desarte ale unei mame care vrea numai binele copilului ei si aceleasi raspunsuri reci, taioase si absurde ale unui copil constient ca a vazut prea multe inainte de vreme, care risca totul nu din farama de incredere si speranta in reusita , ci din siguranta certa a singurei optiuni ramase. m-am fusisat in camera mea incercand sa nu iau in seama scena, fericita ca nici eu nu fusesem observata , incercand sa-mi amintesc la ce ma gandeam in drum spre casa ....

cand in final linistea si intunericul din camera au devenit prea greoaie, un impuls inconstient, mai mult un reflex m-a impins sa sar din pat si sa ma infig( e cuvantu bun) direct in telefon. aveam vreo 14 apeluri pierdute : majoritatea de la colaga-mea, cateva de la mama, unu' de la mary si -fiti pe faza si NU LESINATI- dana petrescu!
era clar ca aflase si ea ca frati-miu se intorsese pe plaiurile mioritice natale, dar asta aflase tot liceu cand ma luase in bmw (mi-am amintit aiurea de versu ala cu "mereu , in club, toatele fetele vor sa se combine cu baietii si masinile lor" ) si totusi niciodata in ultimele 2 zile nu mi se paruse mai dubioasa revenirea lui ca acum. nu-mi mai vorbise de el de luni de zile ( chit ca nu era nevoie ca sa ma prind ca inca e in limba dupa el - la satisfactia asta trebuia adaugata si satisfactia conferita de faptu ca era poate chiar mai constienta ca mine de faptu ca eram chiar singura ei cunostinta, amica , prietena sau ruda capabila sa faca ceva in acest sens-) si se trezi asa brusc dintr-o data taman ieri , taman cand se intoarse el acasa! faptu ca navlegu' nu venise pentru ea era indubitabil , dar faptu ca ea stiuse di-nainte ca el vine ....ei bine! nu mai eram asa sigura. ca bou se bagase intr-un kkt cat casa scantei , iar eu aveam sanse sa aflu aproximativ egale cu zero si asta era indubitabil, dar siguranta ca macar el stia ce facea si avea un plan ...pai bine n-o avem nici pe asta! faptu ca mary nu stia tot -indubitabil-, faptu ca pana si dana stia ceva nici macar de asta nu ma indoiam.ca bogdan nu era singuru' pornit pe frati-miu , foarte clar, ca avea totusi cativa aliati -nu puteam sa stiu-, faptu ca trebuia sa-l confrunt -clar-, cum ?...v-ati prins voi!...
se facuse 11 cand am iesit din camera mea. mama se culcase de mult si era o liniste de mormant in casa .

No comments: