Translate

Wednesday 9 March 2011

pentru vivaldi n-ai cuvinte....
la fel cum pentru sentimentul de a te afla in locul potrivit la momentul potrivit nu ai cuvinte,la fel cum numai prin senzatii poti intelege "necuvinte",la fel cum numai cuvantul primordial poate rasuna la fel in tot ce-i viu.

asa cum in numai o secunda fiecare om isi vede adevarul in deplinatatea lui, la fel cum tot ceea ce preceda aceea secunda e moartea,o singura pulsatie delimiteaza viata de moarte si inceputul de sfarsit.
tot asa muzica nu are nevoie de cuvinte...
asa cum revelatiile vin in clipa sfanta a apogeului tacerii celei mai asurzitoare, asa cum lumina e cu adevarat lumina doar cand o raza a ei strabate intunericul, asa cele mai mari secrete se spun soptit prin priviri si cele mai dulci cuvinte rasuna zgomotos doar prin atingeri trecatoare.
asa cum singuratatea e mai adanca dupa ce ai fost inconjurat de oameni, la fel cum noaptea e mai adanca fara luna, la fel cum somnul e mai adanc atunci cand nu visezi asa si muzica e muzica fara cuvinte, visul este vis cand pare real, iluzia e iluzie cand pare adevar.
la fel ca un ateu ce se inchina unor dumnezei in care nu crede din teama, la fel ca atunci un copil ce plange din vinovatie, la fel suntem si noi cand nu traim desi nu am murit.
la fel... pentru vivaldi n-ai cuvinte...


2 comments:

KOT said...

Conteaza si intrumentul pentru care au fost compuse acele 4 anotimpuri. Vioara are un sunet aparte, vibrant, gingas, despre Paganini se spunea ca era capabil sa scoata orice fel de sunet din acest instrument, deci, posibilitati nelimitate :) Sa asculti Andre Rieu "Love theme", poate iti place.

o da! said...

multumesc pentru recomandare.