Translate

Friday 31 July 2009

sweet dreams

nu stiu !ana vreau sa o cheme pentru ca vine de la "channah" ceea ce in limba ebraica se traduce "gratia favorita" si pentru ca nu mai stiu semnificatii pompoase de nume mai mult sau mai putin romanesti. kkt!


ursitoarele au decis ca pleca din start cu dezechilibru emotional , hedonism , probleme cardiace si o placere orgasmica de a intinde "coarda" pana pocnea , se rupea si o lovea rau!stia prea bine ( si daca se intampla sa uite soarta avea mereu grija sa -i aminteasca) ca fie roata si patrata , tot se mai intorce o data!si totusi risca!
hedonismul ei o imbata cu tarie , orgoliu si putere de caracter. toate astea trezeau in ea dorinta de putere! dar atunci cand o avea nu profita de ea.
strucutra ei o impiedica sa guste din putere : vroia sa stie ca o are , ca detine ( in general!) fara a profita de asta. nu vroia sa guste vroia doar sa vada si sa stie ca poseda!nu era absolutista ...se multumea cu fragmente atat timp cat fragmentele erau pe palcul si , o multumeau si o interesau.
timpul vrusese de multe ori sa o plictiseasca in schimb invatase de la altii ca viata e mult prea scurta pentru asta! isi dezvoltase deci o conceptie proprie asupra savurarii clipei....nu se referea la lucrurile materiale cat mai ales la cele imateriale. isi rezuma viata la savurare , la trairea fiecarei senzatii si a fiecarui sentiment la intensitatea maxima.
ca orice element universal , si conceptia asta , avea partea ei negativa. experimntarea intensitatii maxime nu putea separa trairile pozitive de cele negative. simtea extazul cu aceiasi intensitate cu care simtea durerea, radea cu aceiasi intensitate cu care plangea , iubireaavea aceiasi intensitate cu ura. asta o facea sa para si poate sa fie exagerata , dar mai mult decat orice dezechilibtrata emotional ....din contra! ei ii conferea echilibru , o impiedica sa se " piarda" , o mentinea pe linia de plutire si o facea sa simta ca traieste veritabil!
dorinta capatase conotatii sacre prin educatie si mediul de dezvoltare; le pierduse! dorinta era nevoie! iar satisfacerea nevoii ii completa existenta interioara . instinctul animalic lupta din ce in ce mai rar cu moralitatea, religia , diplomatia si regulile civilizatiei si societatii. lasa nevoia sa invinga principiul pentru ca implinerea ei o muncea, o lucra , o intarea , o facea sa lupte si nimic nu se compatra cu satisfactia implinirii ei.
principiile erau moralitate , iar moralitatea nimic mai mult decat instincul de turma al individului! renuntase la ele spre a-si hrani valorea dominanta : distractia. era deci individualista! paradoxal nu putea rezista o zi fara a fi inconjuurata de oameni.
stiuse, desi n-o exprimase niciodata, ca oamenii sunt precum hienele! imediat ce simt slabiciunea ataca! stiuse ca cei puternici domina , iar cei slabi sunt dominati! i se parea prea putin relativ pentru lumea ei interioara , dar nu putuse schimba nimic pana la propria-i revelatie divina : JOACA! nu jocul ; jocul avea reguli! joaca insa nu
joaca era libertate, joavca era putere , joaca era extaz, joaca era tot ceea ce vroia ea sa fie!si mai important decat orice joaca o putea aplica in orice!
avea probleme si greutati le depasea asa cum putea cu sau fara joaca , cu sau fara mila , cu sau fara usurinta ..uneori insa avea prea multe ...atunci avea nevoie de oameni , oameni numiti "pod". acesti oamnei trebuia sa-i fie straini , dar dornici de a o asculta , nu trebuia sa le pese , trebuia doar sa asculte. lor le incredinta cea mai neagra parte a ei : speranta de a primi ajutor. de fiecare data se spulbera si de fieczaare data asta o intarea inde-ajuns spre a trece singura peste ceea ce credea ca nu putea depasi!
ABERA!

filozofic pare complicat ...in realitate e banaL!

No comments: